Премини към основното съдържание

Спорт

Отново награди за гимнастичките от Кюстендил

Малките гимнастички от клуб „Велбъжд"-Кюстендил,гостуваха в Бургас на морски лагер.Гимнастичките имаха възможност да тренират в СОК „Камчия".Тринайсет от момичетата се представиха и на международния турнир, където бяха след най- добрите, в отделните възрасти и категории.
Габриела Машова спечели първото място на без уред, при родените 2010 г., „В" категория.

Малките гимнастички от "Велбъжд" с медали от Унгария

Малките съзтезателки от клуб "Велбъжд"-Кюстендил взеха участие в конкурс в Унгария.Съзтезаваха се с момичета от много държави-Русия,Полша, Австрия, Босна и Херцеговина, Хърватска, Израел, Унгария.Престижно класиране за Цветозара Миленкова- 2007, А категория. Тя се класира на 2- ро място в многобоя, като добави златен медал на въже и сребърен на без уред.

СКДС "Велбъжд" с класиране на съзтезанието по джудо в София

Спортистите по джудо от спортен клуб "Велбъжд",се представиха на съзтезание за девойки и юноши в София.Замалко не стигна на девойките старша въраст да завоюват бронзов медал.
Съставът на "Велбъжд":
Ралица Барутчийска- 40 кг.
Иванка Барутчийска- 48 кг.
Моника Барутчийска- 52 кг.
Моника Ангелова- 70 кг.
Юношите старша възраст се класираха 9- ти от 15 отбора.
Състав:
Иво Андонов- 55 кг

Малките спортисти на Кюстендил отново с медали

Отлично представяне на състезателите по джудо от Кюстендил.Румен Петрунов спечели шампионската титла за спортен клуб "Велбъжд". Той бе най- добър в кат. 62 кг. на Държавното първенство по самбо за момчета и момичета 10- 12 години, след категорични победи от по 8:0 точки.

Кюстендилецът Христо Пенов шампион по картинг в Хасково

Христо Пенов от Кюстендил победи конкурентите си в съзтезанието по картинг в Хасково.Той бе номер едно във Републиканския Шампионат.Състезателят на картинг клуб „Кюстендил" спечели битката във всичките 4 манша / считани за два кръга /, който се проведоха на пистата. След като в първия кръг в Кюстендил Христо Пенов 4 пъти завърши втори, сега пилотът от Кюстендил не даде шанс на съперниците си.

Гимнастички отличени с медали в съзтезанието "Кюстендилска пролет"

Малките гимнастички от спортен клуб "Велбъжд",бяха наградени с медали на съзтезанието "Кюстендилска пролет".Също така бяха отличени и гимнастичките от клуб "Левски",които бяха специални гости на събитието. Всички получиха медали за сърцатото си представяне, с което допринесоха за много настроение в залата.Децата бяха подкрепяни от техните родители и приятели.

Най-добър спортист на Кюстендил за 2015-та

В калсацията "Спортист №1 на Кюстендил" ,на първо място е Европейската шампионка Рос-Мари Маринова-съзтезателка по сумо.Тя заслужи първото си място в надпреварата,въпреки че беше с контузия.Спортен клуб „Крис" очаква решението на БФ по Сумо, с което да определи състава за участие в Европейското първенство по сумо в Полша."Надяваме се, че поне три състезателки от клуба ще вземат участие на ЕП",спод

ФК "Велбъжд" получи финансиране от Общината

Футболен клуб "Велбъжд"-Кюстендил,получи финанси от Общиснкия съвет.Паричната помощ е на стойност 17 000 лева. Парите са за охрана при провеждането на футболните срещи от „В" група, както и за купуването на спортно- технически пособия- екипи,топки, флагчета, мрежи, помощни врати, валяк, резервни скамейки и машини за разчертаване на футболен терен.Средствата ще се изплащат за срок до 30 юни.

Сребърните медалисти на Кюстендил

Двама спортисти по джудо от клуб "Велбъжд",си заслужиха сребърни медали от турнира "Държавен личен шампионат за момчета и момичета 13- 14 годишни".Съзтезателката Василена Бумбарска взе среброто в категодия до 52 кг.Сребърен медал и за Румен Петрунов при момчетата до 60 кг. В същата категория, Димитър Стоянов е на 9- то място.

Кюстендилски борци най-добрите в България

Златен медал взе Георги Аначков,сезтезател по борба в кюстендилският клуб "Васил и Георги Илиеви" на съзтезание в Сливен.Той достойно надви съперниците си и си заслужи титлата Шампион на България.Антонино Кильов заслужи сребърното отличие при най- леките до 38 кг.Бронзов медал за Кристиян Панайотов в категория +85 кг.