Премини към основното съдържание

Бизнес

Два нови ветропарка в пернишко и кюстендилско

Два ветропарка ще бъдат изградени край Перник в планина Колош и землището на бобовдолското село Мламолово. Това е одобрила Регионалната инспекция по околната среда и водите в града, предаде БНР.

Пълни заплати ще изплати ТЕЦ-Бобов дол. Учители също подават жалби

ТЕЦ - Бобов дол ще трябва да изплати пълния размер на възнагражденията на служителите си, след като заплатите им бяха намалени от 1-ви юли без съгласието им.

Кюстендил на 25-то място спрямо средната заплата на жителите

По данни на Националния статистически институт, Кюстендилска област е на 25-то място спрямо средната заплата на останалите области в страната.

Над 8000 безработни в Кюстендилска област

Официално безработицата в Кюстендилска област намалява и безработните са 14.1% или 8006 души. За сравнение, в края на юни 2012 година, безработни са били 8294 души.

Съкращения в мини Бобов дол

След драстичните с 20% съкращения в ТЕЦ „Бобов дол", предстоят идентични 20%-ови съкращения и в мини Бобов дол. В двете дружества ще има 20 % намаление на работните заплати.

ОП "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013 г." в Дупница

Областен информационен център - Кюстендил проведе в град Дупница информационна среща, за представяне на актуална информация по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на бълга