Премини към основното съдържание

село Бистрица

Село Бистрица се намира в планински район. Разположено в полите на Рила планина и на 2км от Дупница. През селото минава река Бистрица.

Unpublished

n/a

Изгодно запазени керемиди и капаци

Изгодно запазени керемиди и капаци.

Убити коне в покрайнините на с.Бистрица

pol.jpg

Три убити коня бяха намерени в покрайнините на дупнишкото село Бистрица.За жалост,в последните години,това е често срещана гледка.Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група. Конете са убити с огнестрелно оръжие-пушка флоберка, открити са в землището на с. Бистрица.

Иззеха цигари без бандерол от кръчма

cigari.jpg

След проведена акция на полицията,бяха иззети алкохол и цигари без бандерол от кръчма в село Бистрица.Общо 1145 къса цигари и 5 литра алкохол са конфискувани.Проверката е извършена в рамките на специализирана операция за противодействие на нерегламентираната търговия с акцизни стоки. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница.
Източник:zadupnitsa.com
сн:novini.bg

Свлачище край Бистрица

sv.jpg

Отново се активизира свлачище край дупнишкото село Бистрица.Продължителните валежи и топенето на снега свлякоха скална маса при водохващането над селото.Екип на ПСС-Дупница ще обруши скалите, които са потенциално опасни. Кметът на Дупница инж. Методи Чимев и зам.кмета Крум Милев,бяха на място, за да се запознаят със ситуацията.

Катастрофа в Дупница

linejka.jpg

ПТП стана денс на едно от най-оживените места в Дупница.На улица „Патриарх Евтимий“,лек автомобил се е вряза в бетонен стълб.Водача,около 60-годишенмъж,е закаран в Спешен център- Дупница. Автомобилът се е движел от жк“Бистрица“ в посока центъра, като без видима причина е преминал в другото платно и се е ударил в ел.стълб. Инцидентът е станал около 16:00 часа.

Пребиха жестоко мъж от Бистрица

linejka1.jpg

Жесток побой е бил нанесен на мъж от дупнишкото село Бистрица.Мелето е станало на 28 Февруари в селото.Веднага след подаден сигнал,мъжът е закаран в болница. Направени са му няколко шева и е освободен за домашно лечение.Първоначално,фалшив сигнал за прострелян мъж вдигна на крак полицията. Оказа се след това, че В.Илиев не е прострелян, а само бит.

Свлачище край село Бистрица

korito.jpg

Активирало се е поредно свлачище,този път в дупнишкото село Бистрица.Огромно количество земя и чакъл,се е свлякло в коритото на река Бистрица. Сигналът е подаден от кмета на селото Васил Бански и са предприети незабавни действия.Опасенията се, че предвид високите температури и предстоящото увеличение на водата, разделението й ще подкопае бреговете, а наоколо има живеещи, както и път.

Тодоровден в Дупница

todorovden.jpg

Днес се чества Тодоровден и празнуват всички,които носят имената Тодор,Тодорка,Теодор,Теодора.По случай празника,в дупнишкото село Бистрица се проведоха конни съзтезания.14-годишният Кристиян Манев от селото с кон Вихър, спечели днешната кушия.

Общината раздаде подменените плочки

chimev.jpg

Много дупничани получиха разрешение за ползване на старие плочи,които са подменени при ремонтни дейности в града.Кмета Методи Чимев раздаде около 9 000 плоскости,даде и на околните села. Повече от 60 са направените заявления от граждани за отпускане безплатно на определена бройка, която могат да използват за облагородяване само на тротоарните площи за общо ползване пред къщите им.