Премини към основното съдържание

село Блатино

Блатино е село в Западна България. Първите писмени сведения за селото са от средата на XVIII век. По късно е наречено Гьол чифлик, заради съществувалия турски чифлик и наличието в землището му на гьолове - малки почти пресъхващи през лятото езера, образувани от подпочвени и дъждовни води и използвани за напояване. Селото е прекръстено на Блатино в 1934 година.

Unpublished

n/a

Строител пострада на АМ „Струма”

skele.jpg

Пореден инцидент стана на новостроящата се автомагистрала „Струма” край Блатино.Работник падна от скеле,на което е работил.Веднага е закаран по спешност в „Пирогов”. След направени рентгенови снимки и други изследвания се установило, че работникът е със скъсан менискус.Дупнишки полицаи са дошли в ортопедичното отделение да разпитат Г.

Жена в болница заради куче

zlo_kuche.jpg

Жена от дупнишкото село Блатино пострада,след като я нападна и нахапа куче.Жената е настанена в болницата в Дупница за лечение без опасност за живота. Според жители на селото кучето е било много агресивно и е обучавано за борби. Потърпевшата В.Ръждева е нападната на метри пред къщата си, като намесата на съседи е предотвратила нанасянето на повече поражения върху тялото на жената.

Планираните в кюстендилско прекъсвания на електрозахранването за периода 24 - 28 февруари 2014

Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на eлектрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти,