Премини към основното съдържание

село Червен брег

Село Червен брег се намира на пет километра източно от град Дупница, между планините Верила и Рила, по поречието на река Джубрена. Разположено е в средата на Горно поле.

Unpublished

n/a

Ограбиха къща в Червен брег

poli.jpg

Поредната ограбена къща в дупнишко.Задигнати са два пистолета от къща в село Червен Брег. Приватизирането им" е заявено от собствениците на вилата в Районно управление-Дупница.От вила край Дупница пък са откраднати телевизор, покъщнина и инструменти, а от фирмено помещение – метални лагери. .Извършени са и други 2 кражби от гаражи в града, като са отнети четирижилен кабел и инструменти.

Община Дупница продаде имот на търг

imot.jpg

Обявен на общински търг имотв Червен брег,беше продаден.Сключената сделка е за 37 000 лева. Притежател на имота, който е 3,878 дка стана "Евро-Ди Транс" ЕООД. Това бе и единственият явил се на търга за тези земи. Други два имота в селата Джерман и Крайни дол бяха продадени за общо 3000 лева.На търга трябваше да бъдат продадени още 9 имота, но кандидати за тях не се явиха.

И утре ще спират тока

chez2.jpg

Утре,4 Февруари,отново ще има прекъсвания на тока в дупнишка област.От ЧЕЗ съобщиха,че става въпрос за изнасяне на електрически табла и това наалага спирането на тока.

Жена загина при пожар в дома си

pozhar.jpg

Възрастна жена изгоря при пожар в къщатата си в Червен брег.Инцидентът е станал на 15 Януари. Екип на РСПБЗН е гасил пожара, който е причинен от печка на твърдо гориво. В близост до печката е открита обгоряла възрастната жена. На място работят екипи на полицията, пожарната и спешния център.Снощи около 22.00 часа пък е възникнал пожар в къща в Дупница. Огънят е угасен от екип на РСПБЗН – Дупница.

Дупнишки села с нови площадки

chimev.jpg

Кмета на Дупница Методи Чимев обяви,че ще се изграждат детски площадки в някои села в околията.На първо вереме,Общината ще кандидатства за отпускане на средства по програмата “Красива България”.

Два обира за два дни

opel_astra.jpg

Два обира през събота и неделя бяха регистрирани на територията на дупнишка област.В село Усойка е бил извършен обир и са откраднати пари.В село Червен брег пък са откраднати стари акумолатори от гараж.И двете местопроизшествия са обслужени от полицейски екипи от РПУ Дупница
Източник:zadupnitsa.com
сн:balkanec.bg

Бум на телефонните измами в Дупнишка област

telizmama.jpg

Завърнаха се измамниците по телефона.Тъкмо когато бяха поотшумяли случайте,вчера постъпи сигнал за телефонна измама в полицията.Жертвата е 85-годишна жена от Дупница. По телефона й съобщили, че снаха й се нуждае от незабавна сложна операция и са нужни 12 000 лв. Жената събрала 1000 и ги изпратила по непознат човек. 73-годишен мъж от с.

Ще чистят коритото на река Джерман

reka.jpg

Вече започна почистването на реките в Дупнишка област.За тази цел са отпуснати близо 20 хил. лева. Кметът инж. Методи Чимев сключи договор с фирма “Стиви 2014”-София, която ще изпълни дейността в следващите 15 дни. Началото бе дадено в коритото на река Джерман в кв. “Ценеви” и на река Джубрена в района на селата Крайници и Червен брег, където е най-належащо извършването на тази дейност.

Пожар в покрайнините на Червен брег

pozharnikar2175258283.jpg

Пожар беше регистриран в покрайнините на селата Крайници и Червен брег миналата нощ.Огънят обзел голяма част от землищата,но бързата намеса на пожарникарите спасили положението.Причината за пожара е незагъсен фас или умишлен палеж. “Веднага бях информиран за пожара и имахме готовност, ако е необходимо да се помага.