Премини към основното съдържание

село Джерман

Село Джерман се намира в планински район на 2 км от Дупница по пътя за Благоевград. През селото минава и река Джерман, която се влива в р. Струма На 55 км от София

Unpublished

n/a

Отново пожари в Кюстендилско

pozharna.jpg

Пет пожара горяха в Кюстендилска област през последните дни.Един от пожарите е бил в къща в село Джерман.Изгорели са дървена врата и ламперия, няма пострадали. Причина за възникването му е неправилно ползване на отоплителни уреди е установила проверката на място. Статистиката показва, че напоследък са зачестили пожарите в следствие на неправилно използване на отоплителни уреди.

Заловиха пиян шофьор в Джерман

piqn_shofior.jpg

Полицията залови шофьор,който е бил в нетрезво състояние.След направен тест за алкохол,дрегерът е отчел 1.54 промила. На водача ще бъде отнета минимум за 1 година щшофьорската книжка и ще бъде съден в Дупница.Срещу него е образувано досъдебно производство.
Източник:zadupnitsa.com
сн:slivenpress.bg

Депо в Джерман няма да има

depo.jpg

За момента се спира работа по изграждането на депо в село Джерман.Община Дупница запорира каквито и да било дейности,тъй като жителите на селото са категорично против изграждането му. "Решението е на кмета г-н Чимев.

Възрастен дядо заловен с незаконно оръжие

politsiya1.jpg

65-годишен мъж от село Джерман,е задържан в полицията за незаконно притежавано оръжие.Срещу него е образувано досъдебно производство. При извършена проверка в дома му е открит и иззет пистолет. Това е пореден случай на иззето оръжие. Припомняме, че преди 3-дни на 24 февруари пистолет бе открит случайно при акция на служителите от незаконното строителство в дупнишкото село Крайници.

Общината раздаде подменените плочки

chimev.jpg

Много дупничани получиха разрешение за ползване на старие плочи,които са подменени при ремонтни дейности в града.Кмета Методи Чимев раздаде около 9 000 плоскости,даде и на околните села. Повече от 60 са направените заявления от граждани за отпускане безплатно на определена бройка, която могат да използват за облагородяване само на тротоарните площи за общо ползване пред къщите им.

Дупнишките кукери недоволни от фестивала в Перник

kuker.jpg

Кукерската група от село Джерман гостува на фестивала в Перник миналата седмица.При представянето си,кукерите си заслужиха аплодисменти от публиката. Главен ръководител на групата е Красимир Атанасов. Дефилето на „Венец“ с изключително атрактивни и качествено изработени костюми, събра много аплодисменти от публиката и дори бе излъчено по национална телевизия.

Спират тока на 03.02. в Дупница

tok.jpg

Утре,3 Февруари ще бъде прекъснато електрозахранването в Дупнишко.Преустановяването се налага заради ремонтни дейности на ЧЕЗ.Ето къде и кога ще спират тока: град Дупница за времето от 08:30 – 09:30 – 15:30 с нарушено електроподаване ще бъдат части от ул.Алеко: 1 ; ул.Ана Малашевска: ул.Аракчийски Мост: номера от 12 до 8б, ; ул.Балановска Пътека: ; ул.Индустриална: 3 ; ул.Комитска: бл.

ПТП при Джерман

policiya.jpg

Пътно транспортно произшествие беше регистрирано край село Джерман.Инцидентът е станал в петък вечерта към 19:30 часа. Сблъскали са се ТИР и "Ауди А4" с кюстендилска регистрация. Аудито се движело в посока Дупница, като при опит да избегне челен удар с тира, леката кола се е забила странично в гумите на камиона, съобщава Struma.bg.

„Против” за депото в Джерман

chimev.jpg

Хората от дупнишкото село Джерман са против изграждането на депо за отпадъци.Кмета на Дупница Методи Чимев също подкрепи решението им.Ето какво каза той:”Няма да обжалвам докладът, ако той е отрицателен за изграждането на депо в землището на Джерман”. Около 120 души се бяха събрали пред кметството в Джерман, за да изразят своята позиция. Срещата премина неочаквано спокойно и дори без напрежение.