Премини към основното съдържание

село Крайници

Село Крайници се намира в планински район, в подножието на планините Рила и Верила, на около 10 км от град Дупница. Крайници е най-голямото по площ село в Дупнишка община. В землището на селото е имало римски и тракийски селища, за което свидетелстват множество могили и предмети намерени в околността. Повечето от могилите са разровени при иманярски набези. В района на селото е летище Крайници - бивша военна база с една от най-дългите нефункциониращи писти - 2,45 км. Летището е най-близо до град Сапарева баня.

Unpublished

n/a

Телефонна измама в Крайници

tel.jpg

Попреден"изгорял"от телефонна измама,този път в село Крайници.Възрастна жена е попаднала в капана на измамниците и им е дала 2 400 лева.Непознат мъжки глас й съобщил по телефона, че внучката й е причинила ПТП и за да не бъде задържана, трябват пари.Уплашената баба веднага дала парите.Сигналът в полицията в Дупница е подаден вчера от внучката на жертвата.

Трагичен инцидент в Крайници

policiya.jpg

Дупнишкото село Крайници беше потресено от трагичен инцидент.Мъж от селото беше намерен обесен в двора на къщата си.Тялото на 79-годишният мъж е било открито от негови съседи. На място са пристигнали екипи на Спешен център и РПУ-Дупница. На този етап няма данни за насилствена смърт. Открито е и предсмъртно писмо, но мотивите за самоубийството не бяха оповестени. Възрастният мъж е живял сам.

Арестуваха притежател на боеприпаси

arest2.jpg

Полицията от Дупница задържа притежател на взивни вещества.32-годишния мъж е от село Крайници.След обиск на домът му,са иззети незаконно притежавани взривни материали – 137 капсулдетонатора, срещу задържания И.Г. е започнато дознание по описа на РУ Дупница.
Източник:zadupnitsa.com
сн:silnabulgaria.com

Общината раздаде подменените плочки

chimev.jpg

Много дупничани получиха разрешение за ползване на старие плочи,които са подменени при ремонтни дейности в града.Кмета Методи Чимев раздаде около 9 000 плоскости,даде и на околните села. Повече от 60 са направените заявления от граждани за отпускане безплатно на определена бройка, която могат да използват за облагородяване само на тротоарните площи за общо ползване пред къщите им.

И утре ще спират тока

chez2.jpg

Утре,4 Февруари,отново ще има прекъсвания на тока в дупнишка област.От ЧЕЗ съобщиха,че става въпрос за изнасяне на електрически табла и това наалага спирането на тока.

Осмокласничка от Крайници заминава за Брюксел

evropa.jpg

Ученичка от ОУ "Христо Ботев" от дупнишкото село Крайници,си спечели правото да посети европейския парламент в Брюксел.Йоана Стойчева е сред класираните,след като подготви есе и презентация за конкурса,организиран от евродепутата от ГЕРБ Мария Габриел.

Дупнишки села с нови площадки

chimev.jpg

Кмета на Дупница Методи Чимев обяви,че ще се изграждат детски площадки в някои села в околията.На първо вереме,Общината ще кандидатства за отпускане на средства по програмата “Красива България”.

Пожар в село Крайници

pozhar.jpg

Вчера вечерта е постъпил сигнал за пожар в дупнишкото село Крайници.Смята се ,че причината за разрасналия се пожар е късо съединение. Огънят е унищожил 25 кв.м покривна конструкция, дърва за огрев и 2 тона сено. Пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН – Дупница. Спасени са къща и домашни животни, информират от ОД на МВР Кюстендил.
Източник:zadupnitsa.com
сн:slovovolyni.com

Отровни гъби вилнеят из Дупница

gbi.jpg

Натровен с гъби човек е поредния случай на отравяне в Дупница.27-годишния мъж е ял от съмнителните гъби и веднага след това се е почуствал зле.Транспортиран е веднага в Пирогов. Всички от четиричленната компания са почувствали неразположение, като Румен бил в най-тежко състояние. В болницата е и неговата съпруга Николета. Това е четвърти случай на натравяне с гъби.