Премини към основното съдържание

село Кременик

Кременик е село в Западна България. То се намира в община Дупница, Област Кюстендил. Разположено е на 720 м надморска височина. В юго-източния край на селото започва един от ръкавите на язовир Дяково. Не е известно с точност кога и от кого е основано с. Кременик. Възрастните жители разказват, че селото е съществувало още по време на турското робство, но се е намирало северно от сегашното местоположение на селото в местността наричана "Друмо".

Unpublished

n/a

Кременик се възстановява от бедствената ситуация

svlachishte-1024x768.jpg

Дупнишкото село Кременик се възстановява малко по-малко от свлеклия се път преди няколко дни.Свлачището наложи затварянето на пътя за селото. На място бяха зам.кметът на Община Дупница Крум Милев и началника на отдел "Строителство" инж.Иван Бельов, както и експерти, които направиха проверка на свършеното.

Бедствено положение в Кременик!

propadnal_pt.jpg

Критично е положението край селата Кременик и Дяково.Пътят,който свързва селата е 90 % пропаднал.На поредния оглед на свлачищния път днес е бил зам.кметът Крум Милев, който по спешност е свикал веднага Кризисния щаб, чийто председател е и в присъствието на кметицата на Дяково Здравка Тонева. "Трябва да се реагира светкавично.

Спешно финансиране за пътя Дяково-Кременик

svlachishche.jpg

Община Дупница поиска пари от Министерския Съвет за ремонт на пътя между Дяково и Кременик.Пътят в момента е затворен,изглежда в окаяно състояние и спешно има нужда от ремонт.„Изпратили сме необходимите документи и провели разговорите за това. Нужна е спешна реакция там, тъй като рискуваме да оставим жителите на Кременик откъснати.

Пропадна пътя Дяково-Кременик

pt.jpg

Заради лошото време през последните дни,част от пътя Дяково-Кременик се свлече.На мястот се е обвазувала пропаст около 20 метра. На място са служители на Община Дупница, които правят оглед и обезопасяват мястото, докато започнат възстановителните дейности. Пропускането на МПС ще става само в едната лента и то само на леки автомобили.

Планираните в кюстендилско прекъсвания на електрозахранването за периода 24 - 28 февруари 2014

Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на eлектрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти,