Премини към основното съдържание

село Самораново

Самораново е едно от най-големите села на Община Дупница. Има население около 1750 човека. То е и изходен пункт към хижа Отовица и Седемте рилски езера през връх Кабул. В село Самораново се намира една от най-старите черкви в Дупнишка околия храм „Свети Георги“, който е построен през 1848 година.

Unpublished

n/a

Възрастен мъж "изгоря"с 3 000 лева

pari.jpg

Жител на дупнишкото село Самораново,попадна в клопка и даде 3 000 леава на измамник.Непознат мъж дошъл в дома на 81-годишния дядо и му казал,че трябва да даде пари за лечение на внучката му.Само преди седмица, 74-годишна жена от дупнишкото село Крайници стана жертва на телефонна измама. През нощта на 1-ви срещу 2-ри април.

Отново натряскан зад волана

piyan.jpg

Отново беше заловен пиян шофьор,този път от Самораново.30-годишен жител на селото е заловен с 1.40 промила алкохол в кръвта.На всичкото отгоре,не е имал регистрационни номера на автомобила си.Срещу шофьора е образувано досъдебно производство в РУ Дупница.
Източник:zadupnitsa.com
сн:kazanlak.com

Училището в Самораново с нова придобивка

rampa.jpg

В ОУ "Христо Ботев"-Самораново,ще бъде направена рампа за деца-инвалиди.Така ще бъде улеснено ходенето на училище на едно от децата,което е в неравностойно положение.С молба от директора на училището за отпускане на средства към кмета на Дупница-Методи Чимев,ще бъдат отпуснати 4 000 лева за тази кауза.

ПТП на изхода на Дупница

politsiya1.jpg

Пътно транспортно произшествие стана на пътя за Самораново при изхода на Дупница.Челно са се ударили лека кола и микробус.Местопроизшествието е обслужено от екип на КАТ. Пътна помощ бе на място, за да отстрани леката кола. Няма информация за пострадали. По първоначална информация, причината за инцидента е мократа пътна настилка. Пътищата в Дупница са проходими при зимни условия.

Птичи грип в Дупница НЯМА!

kokoshki.jpg

От Общината дават гаранция,че птичи грип в Дупнишка и Кюстендилска област няма.Това се констатира на спешно събрание на епизоотичната комисия. „Епизоотичната обстановка по отношение на болестта Инфлуенца по птиците на територията на Кюстендилска област и в частност община Дупница е благоприятна“, отчита докладът.

Общината раздаде подменените плочки

chimev.jpg

Много дупничани получиха разрешение за ползване на старие плочи,които са подменени при ремонтни дейности в града.Кмета Методи Чимев раздаде около 9 000 плоскости,даде и на околните села. Повече от 60 са направените заявления от граждани за отпускане безплатно на определена бройка, която могат да използват за облагородяване само на тротоарните площи за общо ползване пред къщите им.

Спират тока на 03.02. в Дупница

tok.jpg

Утре,3 Февруари ще бъде прекъснато електрозахранването в Дупнишко.Преустановяването се налага заради ремонтни дейности на ЧЕЗ.Ето къде и кога ще спират тока: град Дупница за времето от 08:30 – 09:30 – 15:30 с нарушено електроподаване ще бъдат части от ул.Алеко: 1 ; ул.Ана Малашевска: ул.Аракчийски Мост: номера от 12 до 8б, ; ул.Балановска Пътека: ; ул.Индустриална: 3 ; ул.Комитска: бл.

Полицията арестува 19-годишен побойник

beleznici.jpg

Дупнишки полицаи са задържали в ареста младеж заради побой.Сцената се разиграла в Самораново,където пред местно заведение са се сбили двама мъже.Битият е бивш пожарникар Иван Иванчев, който е бил застигнат от непознати за него мъже,ударен е няколко пъти с бокс по главата и тялото.От ударите 42-годишният мъж се свлякъл на земята, а нападателите избягали.Бившият пожарникар успял да стигне до дома н

Инцидент с медицинска сестра от Дупница

policiya4.jpg

Пътен инцидент стана в Самораново при затворническото общежитие.Медицинска сестра не е могла да овладее автомобила си по заледения път и се е забила в сградата на общежитието.Пътният инцидент вдигна на крак всички дежурни надзиратели в общежитието, които помислили, че някой атакува оградата на затвора.28-годишната Ц. Д.