Премини към основното съдържание

село Яхиново

Името си село Яхиново получава, докато България е била под турско робство. Според легендата, тогава е имало турчин, който се е казвал Яхин бей. Той защитавал населението на селото — бил мъдър и справедлив. Хората го уважавали за тези му качества. Затова след години името на селото станало Яхиново — в памет на този човек.

Unpublished

n/a

Иззеха цигари без бандерол от пенсионерка

cigari.jpg

Полицията от Дупница иззе цигари без бандерол от дома на 60-годишна жена от село Яхиново.При акция на полицията,са намерени 9166 къса цигари.Проверката е извършена в рамките на специализирани полицейски действия за пресичане на нерегламентираната търговия с акцизни стоки.

Арестувани са двама мъже за вандализъм

poli.jpg

Полицията от Дупница арестува двама мъже за нанесени щети на лек автомобил Ауди.33-годишния И.Д. от село Яхиниво и брат му А.Д. на 32 години,са изпотрошили буквално колата на човек от селото.Счупили са предно и задно панорамни стъкла.Срещу братята е образувано досъдебно производство в РУ Дупница.
Източник:zadupnitsa.com
сн:kvorum-silistra.info

Крадци отмъкнаха автомобил в Яхиново

policiya.jpg

Неизвестни крадци задигнаха лек автомобил Ауди в село Яхиново.По информаци,кражбата се е осъществила на 20 срещу 21 Април.Повече подробности за кражбата не се посочват в полицейския бюлетин. Образувано е досъдебно производство в РУ Дупница.
Източник:zadupnitsa.com
сн:plovdivweek.com

Двама задържани за блудството с 14-годишното момиче

pol2.jpg

Вече има повдигнато обвинение срещу двама мъже,заподозрени в блудството с малкото момиче от Яхиново.Петър Александров и Николай Георгиев бяха задържани в РПУ-Дупница.Първоначално в ареста попаднаха и двамата, но след това Николай Георгиев бе освободен с мярка „подписка“, а Александров, който вече е съден е с „постоянна мярка задържане“.

Полицията задържа мъж заради изнасилване

policiya.jpg

Полицията от Дупница залови мъж,обвинен в изнасилване на 14-годишно момиче.По информация на полицията,момичето живеело с майка си в село Яхиново,а 35-годишния заловен мъж е доведен баща на детето.Първоначално е задържан и друг близък на семействвото, но той е бил освободен.Всички живеят бедно в малка къщичка в края на селото.

Бой между съселяни в Яхиново

policiya2.jpg

Инцидентите в село Яхиново започнаха да зачестяват.Този път 52-годишен жител е нападнал и пребил друг мъж от селото. Причините за инцидента се изясняват. Припомняме, че на 9 февруари тази година 74- годишният пенсионер от село Яхиново Иван Жудов намушка без ясна причина 31-годишния Ангел Григоров и приятеля му Драгомир Недков, който е на 21 години.

Полицията залови 62-годишен крадец

policiya.jpg

Дупнишката полиция залови 62-годишен крадец на желязо.Крадецът е с инициали Г.К. и е задигнал различни железни предмети от частен имот.Задържан е в полицията до изясняване на случая. Иззети са крадените железни предмети, които превозвал с каруца. Работата по случая продължава, криминалистите от Дупница изясняват съпричастността му и към други извършени кражби.
Източник:zadupnitsa.com

Птичи грип в Дупница НЯМА!

kokoshki.jpg

От Общината дават гаранция,че птичи грип в Дупнишка и Кюстендилска област няма.Това се констатира на спешно събрание на епизоотичната комисия. „Епизоотичната обстановка по отношение на болестта Инфлуенца по птиците на територията на Кюстендилска област и в частност община Дупница е благоприятна“, отчита докладът.

Меле до кръв в Яхиново

policiya3.jpg

Двама мъже пострадаха сериозно в дупнишкото село Яхиново.И двамата са наръгани с нож от 70-годишен мъж по прякор "Попо".Инцидентът е станал на 9 Февруари.”Попо” е задържан, бил е във видимо нетрезво състояние. Той е познат на полицията с множество криминални деяния. Пострадалите мъже са на 21 и на 30 години и са настанени с прободни рани в дупнишка болница.