Премини към основното съдържание

жк. Бистрица

Unpublished

n/a

Голямото чистене на улиците започва

miene.jpg

От утре,29 Април,камиони с вода ще започнат да мият улиците основно.Миенето ще продължи до 4 Май включително.Ще се започне от ж.к. “Бистрица”, както на улиците, така и на прилежащите тротоарни площи от 15:00 часа в района от пазара, автобусната спирка и улица “Черни връх” до изхода на комплекса.

Запълниха „голямата” дупка в „Бистрица”

road-rant-pothole-cleveland-0d73e491b6b79262.jpg

Най-после асфалтираха огромната дупка,която се беше появила в дупнишкия квартал „Бистрица”.От ВиК се ангажира екип,който да я запълни. На 5-ти март неясно пропадане на асфалта отвори дупката, която се намираше по средата на отбивката за супермаркет СБА. Първоначално тя бе обезопасена само с едно кошче за боклук, което посочваше мястото.

Катастрофа в Дупница

linejka.jpg

ПТП стана денс на едно от най-оживените места в Дупница.На улица „Патриарх Евтимий“,лек автомобил се е вряза в бетонен стълб.Водача,около 60-годишенмъж,е закаран в Спешен център- Дупница. Автомобилът се е движел от жк“Бистрица“ в посока центъра, като без видима причина е преминал в другото платно и се е ударил в ел.стълб. Инцидентът е станал около 16:00 часа.

Резач на гуми отиде зад решетките

zatvor2.jpg

Дупнишката полиция залови вандалин,който режел гумите на автомобили в жилищния комплекс „Бистрица”.Един от потърпевшите е 25-годишен мъж,който се опитал сам да залови „резача”. Подгонил го, последвала кратка схватка, непознатият опитал да нанесе удари с нож на собственика на поразения автомобил. Младият мъж успял да го отблъсне с удар, уведомил полицията.

Криминални прояви в Дупница

policiya21.jpg

Криминалните прояви и вандализма в Дупница расте.Един от случаите е със потрошени стъкла на два автомобила в жилищния комплекс „Дупница”.В друг квартал пък-“Бистрица”,е откраднат акомулатор на лека кола. Местопроизшествията са обслужени от дежурна полицейска група. Работата по установяване на извършителите продължава РУ Дупница.
Източник:zadupnitsa.com
сн:marica.bg

Спират тока на 03.02. в Дупница

tok.jpg

Утре,3 Февруари ще бъде прекъснато електрозахранването в Дупнишко.Преустановяването се налага заради ремонтни дейности на ЧЕЗ.Ето къде и кога ще спират тока: град Дупница за времето от 08:30 – 09:30 – 15:30 с нарушено електроподаване ще бъдат части от ул.Алеко: 1 ; ул.Ана Малашевска: ул.Аракчийски Мост: номера от 12 до 8б, ; ул.Балановска Пътека: ; ул.Индустриална: 3 ; ул.Комитска: бл.

Обсъди се бъдещето на „Бистрица” и „Елица”

obshchina.jpg

В петък се проведе среща между жителите на кварталие „Бистрица” и „Елица” и кмета на Дупница Методи Чимев.Причината беше обсъждане на реконструкцията на жилищните комплекси.Оказа се обаче,че нито един от общинските съветници не проявява интерес към това събрание.А интерес не липсваше, тъй като в залата бяха дошли около 30-ина жители на тези квартали, домоуправители и едва няколко общински служител

Жителите на Дупница на среща с кмета Чимев

chimev.jpg

Жителите на дупнишките квартали „Бистрица” и „Елица”,ще се срещнат с кмета на града Методи Чимев на 15 Януари.Причината е обсъждането на реконструкцията на жилищните комплекси. Пред всички желаещи, Община Дупница ще презентира визуално на 3D какво и как се предвижда да бъде направено в тези два големи квартала-детски площадки, зелени площи, междублокови пространства, пешеходни алеи и т.н.

Арестуваха побойниците на мъжа,пребит в Дупница

beleznici.jpg

Полицията залови извършителите на побоя над дупничанина миналата седмица.Арестуваните са двама мъже- М.Н., 28 г., и Д.В., 25 г. Те ще останат в полицейския арест 24 ч. Срещу тях е започнато досъдебно производство в РУ Дупница. Припомняме,че те нападнаха 40-годишният мъж, който след побоя бе настанен в дупнишка болница със счупен нос и зъби.
Източник:zadupnitsa.com
сн:sunovnik.net